Saturday, August 23, 2014

PROM NIGHT DRESS UP


assalamualaikum and haiiiiiiiii to my followers ! 

kali ni nak share sikit tentang tips cara berpakaian kalau nak pergi "Prom Night". Siapa yang taknak nampak cantik bila nak pergi dinner kan ??

tipu sangat kalau nak pakai yang biasa biasa je.mesti nak pakai baju yang vougue de vassss punye kan ??! 

1) mula mula sekali bila dah dapat invitation card tu terus pi google atau tengok tengok majalah tentang pakaian "Prom Night" ni.ingat !! jangan buat persediaan lasy minute.bila cari baju last minute mesti tak dapat cari baju yang sesuai lah, saiz takdelah, takde warna yang sesuai lah.haaaaa kan dah fening ! pemilihan colour pun penting juga. seeloknya pilih colour yang sesuai dengan usia kita.long dress atau short dress tu terpulang pada korang.





2) ok bila dah jumpa baju yang sesuai, yang gegirls tu kenalah pakai make up yang sesuai untuk ke "Prom Night". yang lelaki pula seelok eloknya kemaskan rambut dan touch up ape yang patut.make up yang sederhana akan buatkan kita lagi nampak sweet.


3) seterusnya ialah gaya rambut dan pemilihan tudung.gaya rambut ni sangat penting ! gaya rambut mesti sesuai dengan dress yang kita pilih tu.


4) pemilihan kasut yang nampak sweet atau ekslusif juga penting.elakkan memakai kasut yang jenis flat shoes.


5) last sekali ialah clutch dan aksesori.





enjoy your dinner !!!







1 comment: